Blog

Natuur-Gids-Alkmaar-1-verkleinder

Wethouder Anjo van de Ven van de gemeente Alkmaar heeft vanmiddag de officiële lancering van de website van Natuur Gids Alkmaar verricht. In het bijzijn van zo’n 25 vertegenwoordigers van natuur- en milieuorganisaties uit Alkmaar en directe omgeving gaf de wethouder in de Prinsenzaal van het gemeentehuis het startsein voor dit nieuwe digitale platform.

Initiatief van de gemeente
“De gemeente is trots op de nieuwe website, waarop aanbieders en vragers van natuur- en milieueducatie elkaar gemakkelijk kunnen vinden”, aldus de wethouder: “Wij verwachten dat hiermee scholen en inwoners vaker kiezen voor een leerzaam uitje in de natuur.”

Meer dan 20 deelnemende organisaties
Tot nu toe hebben zich al meer dan 20 natuur- en milieuorganisaties aangesloten bij Natuur Gids Alkmaar. Het complete aanbod van deze organisaties is te vinden op de website www.natuurgidsalkmaar.nl. Scholen, verenigingen én particulieren kunnen op de website alle ‘groene’ activiteiten in Alkmaar en omgeving vinden. Het aanbod varieert van lespakketten en lezingen tot rondleidingen en themaweekenden.

Conversie Partners
In augustus 2013 heeft de gemeente Alkmaar opdracht gegeven aan Hortus Alkmaar om het nieuwe digitale platform gestalte te geven. Het ontwerp en de bouw van de website is uitgevoerd door het Alkmaarse bedrijf Conversie Partners.

Laat een reactie achter