Natuurgids Alkmaar

Hét online platform voor natuur- en milieueducatie.

Natuurgids Alkmaar is een online platform waarop natuur- en milieuorganisaties uit Alkmaar en de directe omgeving hun educatieve activiteiten aanbieden aan scholen en particulieren in Alkmaar. Natuurgids Alkmaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Natuurgids Alkmaar is een initiatief van de gemeente Alkmaar. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Hortus Alkmaar. Coördinator en contactpersoon van het platform is Mieke Klerk.

Voor wie?

Groene activiteiten voor heel Alkmaar!

Natuurgids Alkmaar is bedoeld voor alle scholen, bso’s, verenigingen én particulieren uit de gemeente Alkmaar. Het aanbod voor scholen en kinderopvang bestaat uit educatieve natuuractiviteiten en lesmaterialen.

In de kalender op de homepage staat een overzicht van alle groene activiteiten die op een vaste datum en/of locatie georganiseerd worden. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

Werkwijze

Scholen en bso’s kunnen een natuuractiviteit aanvragen bij Natuurgids Alkmaar via de website, e-mail of telefoon. De gewenste natuuractiviteit kan een van de mogelijkheden zijn die op de website staan. Natuurgids Alkmaar kan ook een gastles of excursie op maat regelen. Natuurgids Alkmaar verzamelt de wensen, neemt contact op met de organisatie die de activiteit uitvoert en maakt de reservering in orde. De betaling en eventuele praktische afspraken dienen rechtstreeks met de organisator te worden afgestemd. Natuurgids Alkmaar maakt een bevestiging van de reservering en stuurt deze aan zowel de aanvrager als de organisatie die de activiteit verzorgt.

Aanbieders natuur- en milieueducatie

Sluit jezelf aan bij Natuurgids Alkmaar

Alle organisaties in Alkmaar en de directe omgeving (15 km), die activiteiten aanbieden op het gebied van natuur- en milieueducatie, kunnen zich aansluiten bij Natuurgids Alkmaar. Onder het kopje “Partners” lees je welke organisaties bij het platform zijn aangesloten. Neem voor meer informatie gerust contact op.

Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!