Blog

Logo-Animo

Stichting ANIMO (Platform van natuur- en milieuorganisaties in Alkmaar e.o.) heeft nu een vaste plek in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Animo werkt daar samen aan het nieuw opgezette GreenPoint van de Bibliotheek Alkmaar.

Het GreenPoint van de bibliotheek biedt de bezoekers een digitaal loket, waar men alles kan vinden over duurzame-, milieu- en natuurvragen.

Sinds 2 maanden verzorgt ANIMO het spreekuur (woensdag 14.00 tot 16.00 uur) van het nieuwe GreenPoint met steeds wisselende deskundigen. Deskundigen van de IVN, de KNNV, de Vissenbescherming, Kennemerwind en de Hortus Alkmaar hebben in december 2013 al het spreekuur gedraaid. Onderwerpen waren bijvoorbeeld: natuurwerkdagen, de Nacht van de Nacht, wat is
veldbiologie, verschillende vormen van duurzame energie en biologisch tuinieren.

ANIMO denkt mee over de invulling van de maandthema’s van Bibliotheek Kennemerwaard inzake natuur en milieu. Onze contacten verzorgen niet alleen de spreekuren, maar kunnen
door activiteiten, demonstraties en lezingen de aanwezigen betrekken bij de duurzame wereld.

In januari zijn er de volgende deskundigen aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur:
8 januari:Tanja Luksenburg, Coördinator ANIMO voor algemene vragen.
15 januari:Hans Nieuwenhuijsen, KNNV: wat is veldbiologie
22 januari:Piet Boonekamp, verkeersdeskundige: gezondheid en verkeer, schade van fijnstof en geluidshinder.
29 januari:Rutger Polder, Hortus Alkmaar: natuurvriendelijk tuinieren.

Op 15 januari is er tevens een kinderactiviteit, vetbollen en pindaslingers maken (14.00 tot 16.00 uur), want het thema van januari is: OVERLEVEN IN DE WINTER.

U bent van harte welkom in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.

Laat een reactie achter