Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Korren op het strand bij Bergen aan Zee Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Elke derde zondag van de maand organiseert IVN Noord-Kennemerland een excursie op het strand. Afhankelijk van het weer gaan ze korren of jutten.

Zondag 21 april gaat IVN weer korren in Bergen aan Zee. Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken. Na het binnenhalen kijken we met spanning naar de vangst. In deze tijd van het jaar dragen veel garnalen eitjes. Visjes spartelen, krabbetjes kruipen en garnalen glibberen alle kanten uit. Dat vraagt om nadere bestudering. En de IVN-gidsen geven hierbij enthousiast uitleg. Al snel kijken we een platvisje diep in de ogen en kunnen we garnalen in de hand houden. We kunnen ons verwonderen over de slimheid van een zeepok die vastzit op een zwaardschede. De pok sluit zich bij eb om uitdroging en predatie te voorkomen. Wordt het vloed, dan gaat hij open en steekt zijn zes paar dunne lange pootjes uit om daarmee plankton te vangen. Elke vangst is weer anders en roept andere verhalen op. Zeesterren, zee-anemonen, haringen,…….… Is dit visje nu een haring of een sprot? Wie weet wat we zondag gaan vangen. Er is altijd veel plezier. Een excursie met een grote “belevingsfactor”.

De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart.

Data:

zondag 21 juli 2024 om 10.00 uur

zondag 18 augustus 2024 om 10.00 uur

Bekijk hier alle data in 2024

 

Locatie:
Gebouw Parnassia, Parkweg 2, 1865 AJ Bergen aan Zee. Parnassia is te bereiken vanaf Bergen, de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen. Vanwege het hoge water op de wandelpaden in het parkje is er een alternatief pad aangelegd rechts van de slagboom.

Kosten: 3 euro pp., kinderen en leden IVN gratis
Aanmelden is niet nodig.

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie