Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Vier de lente – Buitendag Schoorlse Duinen Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Duik de groene wereld in en om het buitencentrum. Samen met een Schoorlse Duinen gids onderneem je een buitenactiviteit. Beleef samen de natuur en speur naar planten en dieren in het duin. Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur. Elke maand een ander thema. Voor kinderen van 3 t/m 10 jaar.

17 maart – Vier de lente
De lente staat voor de deur. Al snel denk je aan mooi weer en groen blaadjes. Toch kan het ook nog heel koud zijn en soms zelfs wel sneeuwen. Ga met de Schoorlse Duinengidsen op ontdekkingstocht naar de natuurschatten en de kleuren in de natuur. Met verschillende doe opdrachten kijk je hier anders naar. In het Natuur & Kunstmuseum van de Schoorlse Duinen maak je zelf een kunstwerk met natuurlijke materialen of een schatkist om je schatten te verzamelen. Sluit de dag af met iets lekkers.

21 april – Rode bosmieren
In de Schoorlse Duinen leven heel veel rode bosmieren. Ze maken prachtige grote mierenhopen. Elk uur is er een korte mierenexpeditie langs mierenhopen. In het buitencentrum is ook een expositie over rode bosmieren te zien. Ontdek hoe sterk een mier is. Je mag zelf een mier knutselen en je sluit de dag af met iets lekkers.

19 mei – Overleven
Hoe overleef jij een dag in de natuur? Wat kan je eten? Met een Schoorlse Duinengids ga je op ontdektocht naar eetbare planten in de duinen. Maak je eigen pesto en proost met een kopje dennennaalden thee, van gefilterd duinwater, op de Schoorlse Duinen. Knutsel zelf een pijl en boog. De dag sluit je af met het bakken van een (brandnetel) pannenkoek boven het vuur.

16 juni – Dino’s in de duinen
Ontdek welke dieren in de Schoorlse Duinen leven die ook al in de tijd van de dinosaurussen leefden. Zoek samen met de gids naar zandhagedissen, mieren en de pissebedden. Knutsel je eigen dino en sluit de dag af met iets lekkers.

Hoe laat: je kunt instromen tussen 11.00 – 14.00 uur, duurt ongeveer 1,5 uur
Deelname: € 5,00
Aanmelden is noodzakelijk

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie