Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Kleine beestjes safari – Buitendag Schoorlse Duinen Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Duik de groene wereld in en om het buitencentrum. Samen met een Schoorlse Duinen gids onderneem je een buitenactiviteit. Beleef samen de natuur en speur naar planten en dieren in het duin. Tijdens deze educatieve en actieve ochtend of middag ontdekken kinderen met hun ouders de natuur. Elke maand een ander thema. Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

21 juli – Kleine beestjes safari
Maak kennis met de waterdieren in het poeltje achter het buitencentrum. Met een schepnetje, loeppotje en zoekkaarten neem je een kijkje in de waterwereld. De tweede post laat je kennis maken met insecten en bodemdiertjes. Knutsel zelf een insectenhotel en maak de dag compleet met iets lekkers.

18 augustus – Bijen
De imkers staan met hun honingbijen in het buitencentrum. Vind jij de koningin? En hoe smaakt de honing? De imkers vertellen je over de wereld van de honingbij. Op het heideveld achter het buitencentrum ontdek je welke solitaire bijen er zijn. Met een gids ga je ze zoeken en bekijk je de verschillen. Je maakt een zadenbom en sluit de Buitendag af met iets lekkers.

15 september – Spinnen
Ga met de gids op spinnensafari. Kijk hoe de spinnen een web maken en welke soorten er allemaal zijn. Maak een spinnenpuzzel, knutsel een spin en maak boven een vuurtje iets lekkers te eten.

20 oktober – Paddenstoelen
Ontdek met een Schoorlse Duinengids hoe paddenstoelen groeien, hoe je ze herkent en welke verschillen er zijn. Met een paddenstoelenpaspoort weet je welke paddenstoelen je hebt gezien. Maak een herfstkijkdoos en maak iets lekkers om de dag af te sluiten.

17 november – Hulpboswachter
Voor iedereen die altijd al boswachter wil worden! Ga op pad met de Schoorlse Duinengids en ontdek de wereld van een boom. Meet op hoe hoog en dik de boom is en maak een bomenpaspoort van jouw boom. Zaag een boomschijf en stempel een logo op de schijf. Maak iets lekker boven het vuur.

15 december – Mossen en korstmossen
De winter is het groeiseizoen van de mossen. Deze kleuren het duin nu prachtig groen. Ontdek op de mossentafel hoeveel variatie er is in mossen en korstmossen. Maak een korte wandeling langs de mossen en korstmossen in het duin. December is ook een feestmaand. Maak met een dennenappel een versiering voor in de kerstboom. En help de vogels in de winter aan een feestmaaltijd. Maak een dennenappel met zaden die je thuis op kan hangen in de tuin. Maak tot slot boven het vuurtje iets lekkers om op te eten.

Hoe laat: je kunt instromen tussen 11.00 – 14.00 uur, duurt ongeveer 1,5 uur
Deelname: € 5,00
Aanmelden is noodzakelijk

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie