Blog

herfstactie_denneappel

Om kinderen actief bij de natuur te betrekken, heeft Natuur Gids Alkmaar een herfstactie voor Alkmaarse scholen en kinderopvang georganiseerd. Maar liefst 23 klassen met in totaal 534 kinderen hebben zich enthousiast opgegeven.
Al deze kinderen verzamelen de komende weken materialen uit de natuur, zoals blaadjes, dennenappels en kastanjes. In de klas maken de kinderen een mooie herfstversiering. Alle deelnemende klassen hebben een zoekkaart ‘boomvruchten’ voor in de klas ontvangen. Zo kunnen de kinderen meteen opzoeken wat ze in de natuur verzameld hebben. “Deze actie is een goede stimulans om de kinderen bewust te maken van de natuur en de seizoenen”, aldus een van de leerkrachten, “en met de pompoen die we gekregen hebben, gaan we soep maken”.
Uit alle ingezonden foto’s van de herfstknutselwerken trekt Natuur Gids Alkmaar een winnaar. De winnende groep mag een natuurexcursie met de hele klas uitzoeken. De winnaar wordt meteen na de herfstvakantie bekend gemaakt. De inschrijftermijn voor deze actie is reeds verstreken.

Persbericht van 1 oktober 2015

Laat een reactie achter