Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
≪ Terug naar overzichtspagina

Inspirerende zaaidag bij Hortus Alkmaar Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Het is voorjaar, tijd om te zaaien! Het is de perfecte tijd om zelf in de tuin aan de slag te gaan. Wil je inspiratie of advies over welke bloemenzaden en planten in jouw tuin of balkon passen? Kom dan naar de Zaaidag op zondag 14 april bij Hortus Alkmaar.
Er is een leuk programma met kinderworkshops, rondleidingen over de tuin en live muziek. Ook het zonnige terras van het KasCafé is geopend.

Bloemen voor de bij

Tuinvrouw Annelies geeft rondleidingen en adviezen over hoe je het beste zaden kunt planten. Ook zijn er biologische planten en bloemenzaden te koop die zeer geschikt zijn voor bijen en vlinders. Zo kun je voorbereid aan de slag op de Nationale Zaaidag op maandag 22 april. Op die dag worden door heel het land biologische bloemenzaden gestrooid. Bijen, vlinders en andere insecten helpen we zo aan extra voedsel.

Maak zelf een bloempotje of krans

Voor kinderen zijn er leuke workshops, zoals zelf een mini bloempotje maken. Daarna plant je een zaadje van een goudsbloem (calendula) in het potje. Neem het mee naar huis en verzorg het goed. Je zult zien dat er een prachtige plant uitkomt. Zelf gezaaid! Verder kun je van wilgentenen een krans vlechten. En er zijn ijsvogel mandala kleurplaten.

Spot een ijsvogel

Hortus Alkmaar verwelkomt elk jaar de ijsvogel. Ook dit jaar is er een ijsvogelpaartje aan het broeden bij Hortus Alkmaar. Het felblauwe vogeltje is populair bij veel bezoekers. Je kunt ze in de ijsvogelhut van dichtbij bekijken of ga mee met een rondleiding van een echte vogelaar.

Praktische info
De Zaaidag is op zondag 14 april van 11:00 tot 17:00 uur bij Hortus Alkmaar. Tussen 13:00 en 15:00 uur start er elk half uur een rondleiding. Vanaf 15:30 uur speelt Coverband Jack in the Box; de van oorsprong Alkmaarse band speelt verschillende genres van de jaren 60. De workshops voor kinderen zijn doorlopend. Geniet tussendoor van een hapje en een drankje bij het KasCafé.

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie