Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
≪ Terug naar overzichtspagina

Vaarexcursie voor vroege vogels door een schilderachtige Eilandspolder Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Voor dag en dauw uit de veren om de bijzondere sfeer van de vroege ochtend mee te maken. De ochtendschemer op het water ziet er schilderachtig uit. Damp trekt op van het water en de eerste zonnestralen schijnen er doorheen, wat een sfeervol beeld!
Je voelt de stilte van het land, maar de vele weidevogels zijn al helemaal wakker en actief. Je hoort ze overal om je heen. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s vliegen soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen, en het gegak van de grauwe ganzen maakt dit geluidsspektakel compleet.
Zo glijd je in de excursieboot de wereld van de weidevogels binnen.

Om 07.00 uur stappen we in de boot en varen we de Eilandspolder in. Onderweg stappen we misschien ook nog even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje, waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

Datum: zondag 5 mei 2024 van 7.00 tot 9.00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen

Prijs: volwassenen € 18,50, kinderen € 13,50. Beschermers van Landschap NH krijgen korting.

Van tevoren aanmelden.

Tips
* Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
* Kinderen zijn van harte welkom.
* Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
* Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
* Reserveren verplicht.

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie