Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Spelen bij Boerderij Zorgvrij Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt Boerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin, een bezoek brengen aan de streekwinkel of een krantje lezen in het pannenkoekenrestaurant én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude!

Jong en oud kunnen hier zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

De tuinen van Zorgvrij – om te spelen en genieten
Haal een frisse neus in een van de tuinen van Zorgvrij, want ook rondom de boerderij is er van alles te beleven. Altijd al een Piet Paulusma willen zijn? In de weertuin leer je zelf het weer aflezen. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga je een heuse aromatherapie. Avontuurzoekers kunnen zich uitleven in het Spinnenbos (8-12 jaar). Hier kun je zelf een hut bouwen of schuilen in één van de vele wilgenhutten of –tunnels. Ook leuk: loop via stapstenen over het moeras of klauter in één van de vele klimtoestellen in de speeltuin. Door het nabij gelegen Uilenbos loopt een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.

Adres
Boerderij Zorgvrij
Genieweg 50 (aan de R101)
1981 LN Velsen-Zuid 023-5202828

Website: www.informatieboerderijzorgvrij.nl

Openingstijden

Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend.

Voor de boerderij hanteren wij een winter- en een zomeropenstelling. In de winterperiode (van 1 november tot 1 maart) zijn wij geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

In de zomerperiode (van 1 maart tot 1 november) zijn wij geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00.

Vakanties Tijdens de schoolvakanties van regio Noord is boerderij Zorgvrij alle dagen van de week geopend. Feestdagen Wij zijn gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie