Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
≪ Terug naar overzichtspagina

Op pad met de boswachter door de Hempolder bij Akersloot Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Door de open ligging van de Hempolder, als een soort schiereiland in het Alkmaardermeer, is het traditioneel enorm rijk aan weidevogels. In de toptijd zitten hier met gemak tientallen paar grutto’s, maar ook andere weidevogels als tureluur, scholekster, graspieper en kievit .

Normaal gesproken is de dijk van de polder afgesloten voor publiek, maar bij deze excursie wordt een uitzondering gemaakt en gaan we de halve Hempolder rond via de dijk en uiteindelijk een klein stukje door het land naar de vogelkijkhut. Na het bezoek aan de hut gaat de wandeling weer terug naar het vertrekpunt. Totaal ongeveer 2,5 km lopen; dus goeie wandelschoenen en goed ter been zijn is wel belangrijk.

In april is het gras nog heel kort dus verwachten we dat er meerdere grutto’s en kievitten op het nest kunnen worden gespot. Met wat mazzel komen we een zomertaling of veldleeuwerik tegen, daarvan broed een enkel paar in de Hempolder.

In het riet langs de dijk komen we nog soorten als rietzanger, rietgors en kleine karekiet tegen. De boswachter vertelt alles over de weidevogels in de Hempolder en wat Landschap Noord-Holland doet om de Hempolder geschikt te houden voor deze weidevogels.

Datum: zondag 14 april 2024 van 10.00 tot 12.00 uur

Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland, Hemweg 1, 1731 GK Akersloot

Parkeren: Gratis, bij het vertrekpunt

Prijs: volwassenen € 10,00, kinderen € 6,75. Beschermers van Landschap NH krijgen korting.

Aanmelden is verplicht.

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie