Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Macroworkshop paddenstoelen Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Leer paddenstoelen fotograferen tijdens de workshop van Linda Karels.

Datum: Vrijdagochtend 4 oktober 2024 van 09.15–12.15 uur

Locatie: Landgoed ter Coulster, Kennemerstraatweg 432, 1851 BL Heiloo

Kosten: € 49.-

Tijdens de workshop is het handig om gebruik te maken van een rijstzak of klein statief. Wil je zo een fantastische rijstzak, dan kun je deze aanschaffen en wordt er een voor jou meegenomen. Het is een donker blauwe. Deze mag je houden. Benieuwd hoe deze eruit zien? Klik hier

Kosten inclusief rijstzak: € 71.-

De cursus is inclusief stencil materiaal, koffie en thee en informatie over het landgoed van de landgoed eigenaar.

Maximaal 10 deelnemers

Wil jij op een unieke locatie alles te weten komen over het fotograferen van paddenstoelen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Wat ga je leren
De basis is haarscherpe foto’s maken met de macrolens, maar wanneer je dit al aardig in de vingers hebt, dan kun je aan de slag met de plantenspuit. Zo kun je nevel vormen. Om deze nevel te versterken gaan we gebruik maken van een zaklamp.

Je kunt het zo makkelijk of mogelijk maken als je zelf wilt. Start je met macrofotografie, dan ga je heerlijk in de A of AV stand fotograferen en heb je de focus op het maken van haarscherpte foto’s. Ben je al een stap verder, dan daag ik je uit om in de M stand aan de slag te gaan.

Jij gaat leren scherpstellen. We nemen uitgebreid de tijd om de macrolens te leren kennen. Je ontvangt stap voor stap uitleg hoe je je camera het beste kunt instellen. Welk diafragma je kunt gebruiken en wat je gaat doen met je ISO waarde.

Met de macrolens duiken we de wondere wereld in. Sommige paddenstoelen zijn ontzettend klein en met het blote oog haast niet te herkennen, maar met de macrolens kunnen we deze moeiteloos naar boven toveren.

We gaan voornamelijk aan de slag met de macrolens. Je bent vrij om met andere lenzen aan de slag te gaan.

Je kunt een zaklamp meenemen (of van je mobiel) voor extra licht en er wordt een plantenspuit meegenomen voor het creëren van nevel.

Locatie
We starten bij de theekoepel uit 1891. Een unieke locatie om even weg te dromen. Daar kom je alles te weten over wat de verschillen zijn tussen macrofotografie en gewone fotografie en hoe je het beste de paddenstoelen in beeld kunt brengen. We kunnen gebruik maken van het toilet in het theehuis.

Je krijgt tips hoe je de paddenstoelen vlijm scherp op de foto krijgt en ook nog eens fantastische compositie krijgt.

Daarna gaan we het landgoed verkennen en kun je op je eigen niveau aan de slag.

Zie ook: https://www.lindakarels.nl/workshop-macrofotografie/

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×