Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Lezing: De flora en fauna in het voorjaar in de Cevennen Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Op woensdag 28 februari organiseert KNNV Alkmaar-Den Helder een lezing door Ger Molenaar: De flora en fauna in het voorjaar in de Cevennen, de Camargue en de steppen van La Crau.

In het voorjaar van 2022 zijn wij naar het prachtige Frankrijk getrokken. Enthousiast gemaakt door Harm Niessen en Evert Maarschall, trokken we naar de Vercors om de daar ongekende flora en fauna te ontdekken. Vanuit de camping in Barbiere trokken we naar de alpenweiden van Mont Urles en Mont Aigoual, maar ook pal naast de camping was het een waar orchideeënfeest. Boven op de alpenweiden was het net Julianadorp: heel veel narcissen en krokussen. Hoewel de vogels hier het onderspit delven, hebben we toch nog leuke soorten gezien. In de weekenden namen we de tijd om de vide greniers te bezoeken om zo ook het museum van spullen te voorzien.

In 2023, enthousiast geraakt door de Vercors, togen we weer naar Frankrijk maar nu richting de Cevennen. Dit bleek ook een orchideeën paradijs en één met interessante vogels als drie soorten gieren, steenarenden, rode rotslijsters en nog veel meer. Ook hier werden de endemen weer gevonden, maakten we kennis met het streekgerecht aligot en denken we de ark van Noach te hebben gevonden. Vervolgens trokken we naar de Camargue waar we ons vermaakten met de vele vogelsoorten die het gebied rijk is; verboden paden werden betreden alwaar woudaapjes, beverratten, lachsterns, baardgrasmus en vele leuke andere observaties werden vastgelegd. Tenslotte bezochten we de steppen van La Crau vanuit Les Alpilles, een ervaring om nooit meer te vergeten. Ongekende waarnemingen van alle daar voorkomende soorten als kleine trap en zandhoenders. In de zeer vroege ochtend naar de steppen en na de koffie In de omgeving van Les Alpilles wandelen en soorten ontdekken als oehoe en scharrelaar. Kortom een interessante avond de allround natuurliefhebber.

Datum: woensdag 28 februari, start om 20.00 uur

Locatie: Wijkcentrum Overdie. Van maerlantstraat 8-10 1813 BG Alkmaar. Toegang gratis.

Foto: rode rotslijster (fotograaf: Ger Molenaar)

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie