Laden Evenementen
≪ Terug naar overzichtspagina

Kom naar Stadsboerderij De Hout Activiteit voor particulieren

Beschrijving

Stadsboerderij de Hout is gelegen in het meest historische deel van Alkmaar. Vanaf de grond en vanaf onze uitkijktoren ontdek je de leukste en liefste dieren. Ga je mee op ontdekking?

Beestenboel
Op Stadsboerderij de Hout wonen heel veel verschillende soorten dieren. We zijn benieuwd welke dieren jij allemaal ziet vanaf onze nieuwe uitkijktoren. Als je bij ons op bezoek komt, ga je dus eigenlijk op een soort mini-safari! Bij sommige dieren vind je bovendien een informatiebord met interessante weetjes over de dieren en over het Keurmerk ‘Diervriendelijke Kinderboerderijen’. Stadsboerderij de Hout is de eerste gemeentelijke kinderboerderij die dit keurmerk in ontvangst mocht nemen.

Diervriendelijk Keurmerk
Het keurmerk betekent dat dieren leven in een omgeving die meer aansluit op hun behoeften. Denk aan varkens die lekker in de modderpoel kunnen wroeten, geiten die op speeltoestellen kunnen klimmen en schaduw- en rustplekken waar de dieren zich kunnen terugtrekken. Ook betekent het dat de dieren op de stadsboerderij geen jongen meer krijgen. In plaats daarvan krijgen andere dieren een plek op onze Stadsboerderij, zoals dieren die in een opvang zitten.

Ontmoetingsweide
Op de kinderboerderij bevindt zich een ontmoetingsweide met geiten, kippen en cavia’s. Hier staan ook verschillende speeltoestellen die leuk zijn voor kinderen en de geiten! Ook vind je konijnen, varkentjes en pauwen op de Stadsboerderij. Op de naastgelegen weide grazen een roedel damherten, 3 lama’s en er leven diverse eendensoorten. Buiten het hek is er een groot vogelhuis en een duiventil met verschillende vogelsoorten.

Spelen en leren
Langs het hertenkamp aan de kant van het Heilooër Bos ligt de kabouterspeelplaats. In de stalruimte van de stadsboerderij is een educatieve ruimte gemaakt. Hier kun je een kleurplaat inkleuren of een van de doe-kaarten ophalen. Ga jij op pad met de speurkaart, maak jij de bingokaart vol of ga je poep zoeken met de poepzoekkaart?

Natuurontdekpad
Heb jij het nieuwe natuurontdekpad al bezocht? Jong en oud kunnen hier komen om allerlei leuke dingen te leren over plantjes, dieren, insecten en andere natuur. Het bestaat uit verschillende landschappen. Elk landschap heeft zijn eigen planten en bloemen. Via IVN kunnen scholen hier ook een natuurles volgen.

Openingstijden van de Stadsboerderij: 

We zijn het hele jaar door zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Adres en contact
Adres: Hertenkamppad 1 in Alkmaar. Telefoon: 072 511 4368. Mail: stadsboerderijdehout@stadswerk072.nl

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie