Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
≪ Terug naar overzichtspagina

Het mysterie van de nachtzwaluwen – jeugdexcursie Activiteit voor particulieren

Beschrijving

De jongerenafdeling van Vogelwerkgroep Alkmaar organiseert een excursie voor jongeren tot 20 jaar.

Vrijdag 31 mei gaan we op zoek naar de nachtzwaluw in de duinen van Schoorl. Elk jaar verblijven daar tussen de 10 tot 15 exemplaren van deze mysterieuze vogel. Het gaat ons vooral om snorrende nachtzwaluwen die je op een flinke afstand kunt horen. Een nachtzwaluw zien gebeurt niet vaak, je moet dan mazzel hebben.

Dat snorren doet een nachtzwaluw alleen ‘s nachts. We gaan dan ook laat op de avond op de fiets het duin in. vanaf het parkeerterrein bij Duinvermaak in Bergen, Breelaan 132. Vertrek om 21.30 uur. Rond 23.00 uur zijn we weer terug.

Niet ver van Duinvermaak slapen soms boomkruipers tegen de gevel van een huis of onder een rieten dak. Als die slapers daar aanwezig zijn kunnen we ze bekijken na afloop van de fietstocht in het duin.

De excursie is voor jongeren in de leeftijd tot 20 jaar. Uiteraard mag een volwassen begeleider mee.

Datum/tijd: Vrijdag 31 mei 21:30 uur. Eindtijd: rond 23:00 uur.

Startlocatie: Duinvermaak Bergen

Aanmelden:

Deelnemen kan alleen na opgave via juvenielen@vwg-alkmaar.nl. Deelnemers moeten in ieder geval telefonisch of via whatsapp bereikbaar zijn i.v.m. het mogelijk niet doorgaan/verplaatsen van de excursie. We gaan niet als er sprake is van flinke wind en/of regen en proberen dan een andere datum.

Vervoer: per fiets

Excursieleider: Dook Vlugt

Foto: boomkruiper

 

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Locatie