Van koe tot kaas

≪ Terug naar overzichtspagina

Van koe tot kaas Activiteit voor scholen

Deelnemers
30 max.
€ 65,- per groep Contact

Beschrijving

Van verse melk tot jonge boerenkaas. Beleven en leren in een klap.

Bewustzijn over gezond eten kweek je op de basisschool. Neem je leerlingen mee naar de boerderij en laat ze zien en ervaren waar hun voeding vandaan komt. In deze les leren kinderen alles over koeien, maken ze zelf boter en met elkaar één kaasje van 1 kilo, vanzelfsprekend met biologische melk van de koeien van Zorgvrij.

Geeft iedere koe zomaar melk? Hoe vaak worden koeien gemolken? Hoeveel liter geeft een koe eigenlijk? We vertellen over de geboorte van een kalfje. De auwe melk van de koeien wordt gebruikt voor het kaas maken. Tijdens het kaasmaken wordt verteld over de functie en de herkomst van stremsel, het herkauwen, de vier magen en de 42 meter lange darm van de koe.

De zelfgemaakte boter proeven de leerlingen op een plak ontbijtkoek. De kaas mag, na een dag in het pekelbad, de volgende dag worden opgehaald.

De les wordt aangepast aan het niveau van de leerlingen.

Deze activiteit kan het hele jaar door geboekt worden, met uitzondering van de maanden maart en april.

Inbegrepen

Uitleg van een docent, koffie en thee voor begeleiders, plak ontbijtkoek besmeerd met boter voor ieder kind en een kaasje voor de groep.

Tip

De kaas kan de volgende dag worden opgehaald. Op school moet de kaas nog verder rijpen op een houten, ongelakte plank. Na twee weken kan de kaas gegeten worden, heerlijk op een toastje!

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Maximale groepsgrootte: 30 deelnemers
  • Zijn er vanuit de aanbieder begeleiders op locatie? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter

Locatie