Beschrijving
Wat is er lekkerder dan zelf gemaakte pannenkoeken op de boerderij?
Hoe komt dat eten op je bord? In deze les gaan we terug naar de basis. We doen alles zelf, van melken tot karnen, en sluiten af met een verse pannenkoek.
In deze unieke les, ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Erfgoededucatie Velsen, zien, proeven, voelen en ruiken de kinderen hoe een pannenkoek tot stand komt. Onder leiding van de boer melken ze een koe. Ze rapen eieren uit het kippenhok en van room karnen ze de boter. Als ze daar dan vervolgens meel van korenmolen De Zandhaas aan toevoegen hebben ze alles verzameld om zelf een heerlijke, biologische pannenkoek te bakken. Het is trouwens ook mogelijk deze les te combineren met een excursie naar korenmolen De Zandhaas.
Inbegrepen
Een docent en koffie en thee voor de begeleiders.
Niet inbegrepen
Begeleiding van de groepjes en eventuele reservering bij korenmolen De Zandhaas in Santpoort-Noord.
Deze les kan geboekt worden in november, januari en februari.
Informatie voor groepen en bedrijven
- Maximale groepsgrootte: 30 deelnemers
- Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja
- Zijn er vanuit de aanbieder begeleiders op locatie? Ja
- Maximaal aantal deelnemers per begeleider: 5