Schoon & Gezond water, buitenles

≪ Terug naar overzichtspagina

Schoon & Gezond water, buitenles Activiteit voor scholen

gratis voor basisscholen Contact

Beschrijving

In deze educatieve module gaan de leerlingen buiten aan de slag met het thema Schoon & Gezond water. Ze leren over het werk van het hoogheemraadschap en zetten door kennis en handelingsperspectief te bieden de eerste stap naar een duurzamere waterwereld.

De module start met een gastles over het werk van het waterschap en de vervuiling van water in meren en sloten door plastic en zwerfvuil in Nederland en elders in de wereld. Vervolgens gaan de leerlingen op het land of water op expeditie; sup it UP of trashwalk.

Meer leren? Dan is De Buit nog een verdiepende optie!

Sup it UP

Voorzien van bakje, knijper, schepnetje of handschoen stappen de leerlingen op een supboard. Tijdens het suppen halen ze al het zwerfafval dat ze tegenkomen uit het water. Ook beginnende suppers kunnen dit en we beginnen altijd op de kade met een uitleg van de tips & tricks.

Sup it UP pakt zwerfafval letterlijk en figuurlijk aan. Bij terugkomst scheiden we het afval zodat er zo veel mogelijk gerecycled kan worden.

Iedereen die aan deze module meedoet, moet in bezit zijn van een zwemdiploma A.

Trashwalk

In groepsverband gaan de leerlingen gewapend met Balinese bamboo of houten knijper de wijk door, het park in of het strand op om al het zwerfafval dat ze tegenkomen op te rapen. Zo geven we het goede voorbeeld, creëren bewustzijn en uiteraard ruimen we ook op. Win win dus. Bij terugkomst scheiden we het afval zodat er zo veel mogelijk gerecycled kan worden.

De Buit

Terug van de Sup it up of Trashwalk en daar staat het …. De buit!

We maken een beknopte analyse van het opgehaalde afval. Is het afval of grondstof? Wat doen we ermee? Wat doen we ertegen? Die plastic soup…wat is dat nou precies? Welke invloed heeft ons dagelijks gedrag?

Vragen te over. En aan de hand van onze antwoorden kijken we waar onze kansen liggen ter verbetering. Positiviteit! Iedere verandering is er een. Welke ga jij aan?

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter