Pluktuin bewoners

≪ Terug naar overzichtspagina

Pluktuin bewoners Activiteit voor scholen

€ 5,- per kind Contact

Beschrijving

Jonge onderzoekers met een grote fantasie kunnen bij pluktuin van Geesje leren over kleine beestjes die grote wonderen verrichten en grote dieren die zwaar werk licht maken. Kinderen ervaren waarom verschillende soorten dieren en planten zo belangrijk zijn. Met een emmer in de hand gaan de kinderen in groepsverband op zoek naar lieveheersbeestjes en andere tuinbewoners. Wist je dat het lieveheersbeestje een echte rover is? Zie je nog meer roofinsecten? Tijdens de ontdekkingstocht kunnen de kinderen een zoekkaart mee krijgen, zodat ze onderweg nog extra waarnemingen kunnen doen met leuke weetjes, we eindigen met een korte pluktuinquiz.

 

‘Buiten leren’
De kinderen kunnen verkennen, ontdekken, leren en waarderen. De pluktuin kan een hulpmiddel zijn bij dit leerproces. Daar zien kinderen duidelijk de invloeden van het weer, de seizoenen en van menselijk – hun eigen – ingrijpen. Ze zien ook hoe allerlei kleine en grote dieren meewerken op de pluktuin.

Onze activiteiten worden aangepast aan het moment van het bezoek. Sommige activiteiten zijn alleen mogelijk binnen een bepaalde periode in het jaar.

Zorg voor kleding die vuil mag worden. Neem in de herfst voor de zekerheid regenjassen mee, trek lekkere warme kleding aan en kom op laarzen of waterdichte schoenen.

Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de ingang.

Deze activiteit is te boeken van mei t/m oktober.

 

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Locatie