Paddenstoelen

≪ Terug naar overzichtspagina

Paddenstoelen Activiteit voor scholen

€ 55,- per activiteit Contact

Beschrijving

Voor groep 1 t/m 6: Na een inleiding over ‘wat is een paddenstoel?’ gaan de kinderen in kleine groepjes aan de hand van een waarnemingsblad of notatieformulier zelf op zoek naar paddenstoelen. De opdrachten verschillen per leeftijdsgroep. Met een spiegeltje wordt de onderkant bekeken. De kleuters gaan op bezoek in het ‘kabouterbos’, waar soms kabouter Spillebeen te vinden is!

Voor groep 7 en 8: De kinderen uit de hoogste groepen gaan op twee verschillende plekken gericht op zoek naar bepaalde paddenstoelen. Hierbij wordt in tweetallen gewerkt, waarbij als het mogelijk is elk tweetal een mobiele telefoon bij zich heeft.

De paddenstoelenexcursie is te boeken vanaf 18 september 2023 tot uiterlijk half november 2023, afhankelijk van de aanwezigheid van paddenstoelen en de weersomstandigheden.

De activiteit wordt, op passend niveau, begeleid door 2 natuurgidsen. De gidsen zorgen voor opdrachten en benodigde materialen. Een actieve deelname van de leerkracht en begeleiders is noodzakelijk, want er wordt gewerkt in kleine groepjes.

 

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja
  • Zijn er vanuit de aanbieder begeleiders op locatie? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter

Locatie