Kaasboerderij Zeilzicht

≪ Terug naar overzichtspagina

Kaasboerderij Zeilzicht Activiteit voor scholen

Deelnemers
26 max.
€ 50,- voor het 2-uurs lesprogramma, € 100,- voor het 3,5-uur programma Contact

Beschrijving

Boerderij Zeilzicht in Zuidschermer houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met het maken van kaas en met de veehouderij. De kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, gebruikmakend van oude tradities en moderne techniek. De melk komt van onze 140 koeien. Al vele jaren ontvangen we met enthousiasme kinderen en geven hen een kijkje in het doen en laten op de boerderij. Dat kan voor een 2-uurs les of een les van 3,5 uur.

Bij de 2-uurs les is er een ontdekkingstocht over de boerderij en gaan we boter schudden. De kinderen krijgen uitgelegd hoe van melk boter en kaas gemaakt wordt. Ze smeren een ontbijtkoek met boter om lekker op te eten.

Daarna krijgen de kinderen een rondleiding op de boerderij, ze kijken bij de koeien (misschien durven ze de koeien ook zelf te voeren) en leren hoe de koeien gemolken worden. De kinderen kunnen vragen stellen en rondkijken.

De 2-uursles kost € 50,-. De school ontvangt achteraf een factuur.

Bij de lange programma van ca. 3,5 uur staat ‘van melk tot kaas’ centraal en voedseleducatie met seizoenproducten verwerken centraal (de klas wordt opgesplitst). Een groepje krijgt een emmertje met 5 liter dikke melk en gaat zelf echt hun eigen kaas maken. De andere kinderen gaan aan de slag met  seizoenproducten (zoals jam, appelmoes) om erover te leren, te proeven en lekkers mee te maken.

​Tussendoor is er tijd voor een leuke rondleiding over de boerderij. Natuurlijk gaan we kijken bij de koeien, we vertellen over het melken, dat gaat via een echte melkrobot. Maar de kinderen mogen de boer ook helpen met bijvoorbeeld voeren. En we gaan het weiland in, want daar groeit het gras van de koeien. Als de kinderen naar huis gaan krijgen ze hun kaasje met huiswerk om de kaas elke dag te keren, zodat ze over een paar weken een boterham eten met daarop hun eigen kaas! Ook de bewerkte seizoenproducten mogen mee naar huis om ervan te smikkelen.

​Deze uitgebreide les kost € 100,-. De school ontvangt achteraf een factuur.

Kaasboerderij Zeilzicht is aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland.

​Schoolklassen zijn het hele jaar door welkom op onze boerderij.

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Maximale groepsgrootte: 26 deelnemers
  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja
  • Zijn er vanuit de aanbieder begeleiders op locatie? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter

Locatie