Insecten en kriebelbeestjes

≪ Terug naar overzichtspagina

Insecten en kriebelbeestjes Activiteit voor scholen

€ 50,- per groep Contact

Beschrijving

Leer alles over spinnen, wespen, wandelende takken, mieren en miljoenpoten. Wees niet (meer) bang voor deze kleine beestjes.

Tijdens deze gastles maken de kinderen kennis met allerlei kleine beestjes en leren ze over hun gedrag en leefwijze. Ook kinderen die kriebelige diertjes een beetje eng vinden, worden door de gastdocent gerust gesteld en ermee vertrouwd gemaakt.

De kinderen bekijken allerlei beestjes met een loep, voeren opdrachten uit én ze mogen enkele beestjes hanteren. Dat hanteren is natuurlijk het spannendste onderdeel, eigenlijk ook het belangrijkste. Daarom werken we in kleine groepjes in een rustige en veilige omgeving (aparte locatie op school).

De les wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Werkvorm

De klas wordt verdeeld in 3 groepen van ca. 10 leerlingen. De gastdocent neemt iedere keer 1 groepje mee naar een apart lokaal/ruimte voor de les. De kinderen krijgen uitleg, doen opdrachtjes en mogen de diertjes hanteren. Door deze opzet in kleine groepjes komt ieder kind goed aan bod en is er voldoende ruimte voor vragen en het opdoen van ervaringen. Ieder groepje is ca. 90 minuten bezig. Dus in totaal 3 x 90 minuten. Deze werkvorm heeft de voorkeur.

Een andere mogelijkheid is dat de gastdocent een plenaire uitleg geeft in de klas. De klas wordt verdeeld in 3 groepen. 2 groepen blijven in de klas en krijgen opdrachten om aan te werken en 1 groep gaat mee naar een aparte plek om de beestjes te hanteren. Bij deze werkvorm begeleidt de leerkracht de kinderen bij de opdrachten in de klas; hier is geen gastdocent bij aanwezig. Dit programma duurt korter, ca. 1,5 uur a 2 uur.

In overleg met leerkracht kiezen we een organisatievorm.

De onkosten vergoeding voor elke werkvorm is € 50 per klas. Daarnaast worden reiskosten gerekend (Castricum – Alkmaar).

Van te voren komt de gastdocent graag even langs om alles goed door te spreken.

 

 

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!