Gastles over water: Schoon & Gezond water en Klimaat

≪ Terug naar overzichtspagina

Gastles over water: Schoon & Gezond water en Klimaat Activiteit voor scholen

gratis Contact

Beschrijving

Wie kan er beter over water vertellen dan iemand die er dagelijks mee werkt?
Waterexperts van het hoogheemraadschap vergroten het waterbewustzijn van de leerlingen in Noord-Holland met de thema’s ‘schoon en gezond water’ en ‘klimaat’.

Er zijn lessen voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool en voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Een les duurt één uur en sluit aan bij de kerndoelen in het onderwijs. Maak uw leerlingen enthousiast voor waterzaken en reserveer meteen een gratis gastles op op hhnk.nl/educatie.

Twee thema’s
Er zijn twee gastlessen met ieder een eigen thema:

Klimaat
Wat is NAP? Woon jij onder zeeniveau? Het klimaat verandert, het regent harder en langer, waar moet dat water heen? Een hoog waterpeil of een laag waterpeil; wat is het beste voor de boeren, de natuur en de stad? Wat gebeurt er als een dijk doorbreekt? Wie werken er aan de dijken en waarom? Wat neem jij mee als je moet evacueren? De bodem daalt, de zeespiegel stijgt; wat betekent waterveiligheid in de toekomst?

Schoon en gezond water
Schoon en gezond water in de sloot, waarom is dat belangrijk? Wat gebeurt er met jouw poep en plas als je het toilet doorspoelt? Wat is een rioolwaterzuivering? Hoeveel water verbruik jij op een dag? Gezond water is aantrekkelijk om aan te wonen of in te recreëren. Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor bijvoorbeeld het maken van drinkwater, waterrecreatie en landbouw. Hoe houden we de sloten schoon? Welke plantjes en diertjes leven er in de sloot?

 

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter

Locatie