Fruit telen

≪ Terug naar overzichtspagina

Fruit telen Activiteit voor scholen

€ 5,- per kind Contact

Beschrijving

We gaan de boomgaard in! We kijken naar de verschillende fruitsoorten die we telen in samenwerking met de natuur. Wat is er nodig om uiteindelijk fruit te kunnen oogsten? Waarom bemesten en snoeien we de bomen en het kleinfruit? Je gaat een appel- of perenboom zaaien zodat je zelf aan de slag kunt met het verzorgen van jouw boom. De potjes mogen mee naar school en kunnen later buiten geplant worden.

‘Buiten leren’
De kinderen kunnen verkennen, ontdekken, leren en waarderen. De pluktuin kan een hulpmiddel zijn bij dit leerproces. Daar zien kinderen duidelijk de invloeden van het weer, de seizoenen en van menselijk – hun eigen – ingrijpen. Ze zien ook hoe allerlei kleine en grote dieren meewerken op de pluktuin.

Onze activiteiten worden aangepast aan het moment van het bezoek. Sommige activiteiten zijn alleen mogelijk binnen een bepaalde periode in het jaar.

Zorg voor kleding die vuil mag worden. Neem in de herfst voor de zekerheid regenjassen mee, trek lekkere warme kleding aan en kom op laarzen of waterdichte schoenen.

Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de ingang.

 

 

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Locatie