Bomenles

≪ Terug naar overzichtspagina

Bomenles Activiteit voor scholen

€ 5,- per kind Contact

Beschrijving

De kinderen bekijken verschillende boomsoorten van alle kanten. Het is de moeite waard om de bomen goed te observeren. Loop er omheen, kijk naar de grond: is die kaal of groeit er gras? Kijk naar boven, eerst naar de top van de boom en de uiteinden van de takken. Welke boomsoort is het? Kun je appels met peren vergelijken? Hoe hoog is de boom? Waarmee kunnen we de boom voeden om nog meer te groeien? De kinderen onderzoeken en tekenen de verschillen in bladvorm, boomvorm en vruchten.

‘Buiten leren’
De kinderen kunnen verkennen, ontdekken, leren en waarderen. De pluktuin kan een hulpmiddel zijn bij dit leerproces. Daar zien kinderen duidelijk de invloeden van het weer, de seizoenen en van menselijk – hun eigen – ingrijpen. Ze zien ook hoe allerlei kleine en grote dieren meewerken op de pluktuin.

Onze activiteiten worden aangepast aan het moment van het bezoek. Sommige activiteiten zijn alleen mogelijk binnen een bepaalde periode in het jaar.

Zorg voor kleding die vuil mag worden. Neem in de herfst voor de zekerheid regenjassen mee, trek lekkere warme kleding aan en kom op laarzen of waterdichte schoenen.

Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de ingang.

 

 

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Locatie