Boerderij Natuurlijk Genoegen

≪ Terug naar overzichtspagina

Boerderij Natuurlijk Genoegen Activiteit voor scholen

€ 50,- per groep Contact

Beschrijving

Schoolklassen zijn van harte welkom om een dagje mee te lopen op de boerderij. We bieden een leuk en leerzaam programma aan voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. De dag en tijd stemmen we in overleg af.

De kinderen leren veel over de koeien en schapen, het voer, de stallen, de mest, de natuurlijke kringlopen, de kringloop van kalf tot koe, over de melk en wat er allemaal komt kijken bij het werken op een boerderij. Een cruciale vraag is: waar komt nu eigenlijk ons ​​voedsel vandaan. De kinderen krijgen een interactief programma, maar gaan ook zelf aan het werk.

Voor slechts € 50,00 per klas, van groep 3 t/m 8, bieden wij een leuk en leerzaam programma van 2 uur. In die twee uur maken de kinderen kennis met het werken en leven op een biologisch-dynamische boerderij. Dit in samenwerking met de Natuurvereniging Water, Land en Dijken. In overleg is het ook mogelijk om een ​​programma van 4 uur te volgen voor € 100,00. Vervoer regelt de school zelf.

Over de boerderij

Natuurlijk genoegen is een biologisch-dynamische melkvee boerderij en ligt in de Schermer polder nabij Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Op het bedrijf wordt gewerkt met het oud-Hollandse koeienras “de blaarkop”. Deze worden twee keer per dag gemolken. In de zomer lopen de koeien lekker in de wei en in de winter liggen ze in een heerlijk pak stro of op een dik pak houtsnippers in de ruime stallen. Naast de koeien zijn er schapen en kippen aanwezig op de boerderij. Het hele jaar door worden er kalfjes geboren en vanaf eind februari begint de lammertijd van de schapen. ​Natuurlijk Genoegen is aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland.

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja
  • Zijn er vanuit de aanbieder begeleiders op locatie? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Laat een review achter

Locatie