Bodemonderzoek

≪ Terug naar overzichtspagina

Bodemonderzoek Activiteit voor scholen

€ 5,- per kind Contact

Beschrijving

De kinderen gaan een spadeproef doen om de bodemgezondheid te onderzoeken. In groepsverband steken we met een schep een vierkant blok aarde uit. Hoe ziet de bodem er uit en wat speelt zich daar af? We kijken naar de structuur van de bodem, als je de aarde verbrokkelt zijn de brokken dan groot of klein, hoekig of rond van vorm? Als je in de kuil kijkt kun je dan wortels zien langs de randen? Welke kleur heeft de aarde en wat zou dit betekenen? Hoeveel wormen tel je in de verkruimelde aarde? Welke bodemdieren kom je nog meer tegen? Al deze eigenschappen leren ons over de kwaliteit en de mogelijke verbeterpunten van de grond. Doe deze proef daarna ook bij school of in jouw eigen tuin!

Onze activiteiten worden aangepast aan het moment van het bezoek. Sommige activiteiten zijn alleen mogelijk binnen een bepaalde periode in het jaar.

Zorg voor kleding die vuil mag worden. Neem in de herfst voor de zekerheid regenjassen mee, trek lekkere warme kleding aan en kom op laarzen of waterdichte schoenen.

Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover de ingang.

 

 

Informatie voor groepen en bedrijven

  • Is het gewenst dat de bezoekers begeleiders meenemen? Ja

Info & Reserveren

  • Hidden
×

Twijfels? Vragen? Meer weten? Neem contact op voor gratis advies op maat!

Locatie