Op zondag 22 april opent Hortus Alkmaar het seizoen 2018 met een themadag over eetbare planten. 2018 is het internationale jaar van de voedselzekerheid en daar willen we als botanische tuin graag ons steentje aan bijdragen. De tuin is die dag open van 12.00 – 17.00 uur, de entree is gratis.
Programma:
12.00 uur: opening van het nieuwe seizoen en onthulling windwijzer
12.30, 13.45 en 15.00 uur: rondleidingen langs eetbare planten door Ger Augustus
14.30 uur: lezing en boekpresentatie ´Groene revolutie – Van vezels tot vanille´ door Evelien Rozema
Voedingsdeskundige Krista Boots verzorgt korte workshops pesto´s maken van wilde planten, fotograaf Linda Karels verzorgt een workshop/rondleiding natuurfotografie. Tevens geeft zij die middag de aftrap van de nieuwe natuurfotochallenge die dit jaar als thema ´bestuivers´ heeft.
Activiteiten voor kinderen
Voor kinderen vanaf een jaar of 6 is er een speciale speurtocht samengesteld langs eetbare planten in de tuin: Op reis met Koen Kardoen. Ook kunnen ze een plantenpotje maken van een krant om zelf een groenteplantje te kweken.
Ook is er een markt met biologische producten van de volgende deelnemers:
De Tuinstek: Groenteplanten
Molen de Gouden Engel: Bakmixen en meel
De Buurderij Alkmaar: Droogbonen, pindakaas, mosterd
Krista Boots: Kookworkshops
Geke van den Berg: Green en red powder van biologische groente
Zeewaar: Zeewier en zeezout
Ynske Hoekstra: Jam en chutney´s
Hortus Alkmaar: Planten, zaden, kweekkistjes
www.hortusalkmaar.nl